...

Bölüm Profili

16/02/2021 22:32:10 - 16/02/2021 22:32:10 - 1903 Okunma

Program Profili

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde, 2010-2011 öğretim yılında Kavaklı Yerleşkesinde kurulan Fizik Bölümü, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen, teorik ve uygulamalı araştırmalarda bulunabilen ve uluslararası rekabet gücüne sahip bilim insanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programın süresi 4 yıl ve eğitim dili %100 Türkçedir. Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin tüm aldıkları derslerin ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 olması derekir. Programın önceliği, öğrencilere fiziğin temellerini yüksek seviyede kavratabilme ve karşılaştıkları problemleri fiziksel perspektif ile yorumlayabilme kabiliyeti kazandırmaktır. Program, teorik fizik eğitiminin yanı sıra yabancı dil dersleri, bilgisayar dersleri ve laboratuvar uygulamaları ile desteklenmektedir. Bölümümüzde, 1 Profesör, 3 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi  ve 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

Fizik Lisans

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.